Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

ČLÁNEK O PROBĚHLÉ AKCI 2018

ZÁVOD KONÍ JIŽ PO OSMÉ POMOHL HANDICAPOVANÝM DĚTEM A STARŠÍM LIDEM ŽÍT KVALITNĚJŠÍM ŽIVOTEM

O víkendu 21.-22.7.2018 proběhl v jezdeckém areálu Třeština Háj na Mohelnicku již osmý ročník charitativního sportovního hobby závodu s názvem "O pohár hejtmana Ol.kraje", jenž pro soutěžící a diváky připravil jezdecký klub Moneriko v čele s ředitelkou závodů Lindou Doleželovou a Petrou Přidalovou. Pohár do hlavní finální soutěže věnoval hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, který akci udělil také záštitu. Absolutní vítězce v hlavní soutěži do 110cm s žolíkem 120cm Monice Najmanové předala pohár osobně ředitelka závodů Linda Doleželová.

Autorka fotek: Tereza Bláhová

Diváci měli možnost i letos sledovat širokou škálu jezdeckých disciplín od drezurních soutěží až po skokové soutěže, dále byl k dispozici doprovodný program - parkur poníků, dětí, parkur se psy, canicross a koloběžkiáda, do těchto soutěží se mohli přihlásit všichni i z řad obecenstva. Děti mohly prostřednictvím těchto soutěží získávat body do soutěže „O pohár MŠ/ZŠ“. Pohár nakonec získala díky žákyním Adéla Končická a Viktorie Vokounová Základní škola Údolí Desné, Petrov nad Desnou.

V neděli obohatila program letošní novinka a to Orientační závod, do kterého se zapojilo přes 50koní a vítězné družstvo v čele s Nelou Tesaříkovou se radovalo z Putovního poháru, který předala Eliška Řežuchová.

V neděli byly po celý den k dispozici také ukázky canisterapie od organizace „Podané ruce,z.s“, která po celý den ukazovala zájemcům svoji práci. Celý výtěžek ze závodu věnovali pořadatelé právě této organizaci, která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným dětem a starším lidem.

VÍCE O PROBĚHLÉ AKCI:

Sobota 21.7. patřila výhradně drezurním jezdcům a koním pro které jsme připravili drezurní úlohy od stupně "Z" až po stupeň "L". Jako první soutěž drezurního dne se jela úloha "Z0". V této zahajovací úloze zvítězila se 61,58% Pavlína Saňáková s koněm Cailiope Z za JO Šumperk v konkurenci 20ti dvojic. Další soutěží byla úloha "Z4". V této úloze startovalo 15 dvojic a vítězkou se stala Eva Bílková s koněm Flavio 1 za JK Sloupnice, z.s. s 60,00%. Další v řadě byla úloha "DU-A" v které startovalo 20 dvojic a zvítězila Michaela Sojáková s koněm Mon Chery-H za JK Horses Háj s 63,86%. Hlavní soutěží sobotního dne byla úloha st. "L0" do které nastoupilo 11 dvojic a vítězkou se stala Renáta Sklenářová s koněm Ascarto za JO Hájovna Bělkovice - Lašťany, z.s. s 64,35%.

V neděli 22.7. patřilo kolbiště již čistě skokovým soutěžím a to v hojném počtu startů :)

Neděli jsme zahájili soutěží pro děti i dospělé a to kombinovaným parkurem do 30cm ve kterém se mimo jiné loví i plyšová rybka z vodního příkopu :) Této soutěže se zúčastnilo celkem 36 dvojic. Vítěznou dvojicí v kategorii AA – Poníci do 100cm se stala Nikola Hmírová s poníkem Kulička,  v kategorii A - Děti Hufová Kristýna s koněm Karis, v kategorii B zvítězila Viktorie Vokounová s koněm s Lunetou, v kategorii C Končická Adéla s koněm Rosie a v kategorii D Obrusníková Hana s Viki.

Druhou soutěží byla stupňovaná obtížnost do 50cm ve které zvítězila Krobotová Eliška s koněm Nikola za TJ SCHPK Sobotín z 20 dvojic. Další v pořadí byla soutěž stupňovaná obtížnost do 70cm ve které zvítězila Sojáková Michaela s koněm Mon Chery-H za JK Horses Háj,z.s. z 32 dvojic. Jako další byla na řadě stupňovaná obtížnost do 90cm s 30ti přihlášenými dvojicemi. V této soutěži zvítězila jezdkyně Všetičková Monika s koněm Merlin-H za JK Bludoveček. V hlavní soutěži nedělních závodů a zároveň finální soutěže Stupňované obtížnosti do 110cm s žolíkem 120cm se zúčastnilo přes 20 dvojic a po napínavém boji zvítězila Monika Najmanovámanová s koněm Dorien za JK Horses Háj.

Charitativní akce bývá vždy spojena se soutěžemi pro děti

(parkur se psy, s poníky, canicross, koloběžkiáda).

Děti si tak vždy užijí plno zábavy se svými mazlíčky 😊

Celý výtěžek byl věnován organizaci Podané ruce, která napomáhá canisterapií a osobní asistencí handicapovaným dětem a starším lidem. Čítali jsme přes 200 startů. Počasí v sobotu bylo nádherné leč trochu úmorné, ale všichni tropické teploty zvládli bez újmy na zdraví. V neděli už bylo většinou zataženo, ale bez deště - bylo to pro závodníky i pro nás pořadatele vymodlené počasí.  Doufáme, že všichni si závody užili naplno, tak jako my.

Vybraná částka po odečtení nákladů činí 22tis a organizace Podané ruce Vám všem velice děkuje za podporu canisterapie a osobní asistence :)